Turnstage bij VAKO gymnastiek weer groot succes!

Eindelijk de flikflak onder de knie!
Woensdag 28 februari kwamen er 60 turnstertjes naar Turnhal de Kamp om mee te doen aan de Turnstage. Onder de vlag van Turngirl Magazine werd deze dag voor de tweede keer door VAKO gymnastiek georganiseerd. 20 Vrijwilligers stonden klaar om er weer een fantastische dag van te maken!
Om 10 uur stroomde de hal vol met jonge meiden. Vol enthousiasme en energie, maar sommigen ook vol met zenuwen. Ouders moesten weer vertrekken en dan ga je een dag trainen met een groepje turnsters die je helemaal niet kent. Gelukkig zorgden de groepsbegeleiders er voor dat iedereen zich welkom voelde en na even kennismaken en een warming up, kon het trainen beginnen. De groepen rouleerden langs de verschillende toestellen. Bij ieder toestel stond een trainer die de dames tips kon geven en hen hielp om elementen nog beter te leren uitvoeren. Bij de opgave voor deze turnstage konden de kinderen aangeven waar ze graag wat extra hulp bij wilden hebben. Die radslag op de balk of juist de flikflak op de vloer. Zo wisten de trainers waar dekinderen aan wilden werken en konden ze juist daar extra aandacht aan geven.
Van Turn- en sportcentrum Hardenberg kwamen twee jonge talenten om een demonstratie te geven. Hun trainster Akke Bleker boeide iedereen met haar duidelijke uitleg en tips. Na afloop werden er flink wat vragen gesteld aan de dames.
Sporten is gezond en daar hoort ook gezond eten bij. Dus hier geen zoetigheid of chips tussendoor,maar snoeptomaatjes, worteltjes en komkommer. Iedereen mocht een bakje met snoepgroente vullen. Tijdens de gezonde lunch werden er ook gelijk leuke groepsfoto’s gemaakt. ‘s Middags werd er van iedereen een mooie foto gemaakt die later in een voorpagina van een Turngirl Magazine wordt gefotoshopt. Ze mochten speciaal daarvoor een turnpakje uitzoeken waarmee ze op de foto wilden. Al waren er ook een aantal die vonden dat ze al het mooiste turnpakje van de wereld aan hadden.
Na een prachtige demonstratie van onze eigen Lisette Hof op balk en vloer, mochten de
nieuwsgierige ouders weer naar binnen voor de afsluiting van de dag. Alle kinderen mochten een element laten zien en met zoveel publiek is dat best heel spannend!
Nog even langs de kraampjes, want mama moet natuurlijk nog wel even dat ene turnpakje zien. Met de prachtig ingevlochten haren nu toch wat verwilderd, de wangen rood van vermoeidheid, maar met een grote glimlach, nam iedereen afscheid. Nog een fruitspies en een goodiebag in de hand en weer huiswaarts. Vol verhalen en herinneringen. Hopelijk volgend jaar weer! Uiteraard hebben we foto’s gemaakt, maar de hele dag was sportfotograaf Jan Koning aanwezig om alle momenten professioneel vast te leggen. Zijn foto’s zijn te zien op www. koning-foto.com

VIC_2807 © koningfoto com groot bestand.jpg

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.