VAKO TRAMPOLINE KNALT OP NK IN AHOY

In het weekend van 20 en 21 juni werd weer ‘Fantastic Gymnastics’ gehouden in Ahoy Rotterdam. Een groots evenement van de KNGU waar ook het NK trampoline bij hoorde. Aan dit geweldige evenement deden 12 leden van VAKO mee, die bijzonder goed gepresteerd hebben! Er waren veel finaleplaatsen en zelfs 3 medailleplaatsen! Emma Heeling, Marloes Craig en Arris Craig gingen met medailles naar huis! Kevin Suurd, voormalig lid van VAKO werd 2e van Nederland bij de heren A.

Op zaterdag werd eerst synchroon gesprongen. In de C dames klasse sprong Marloes Craig met haar partner Marcella van der Meij (TSV Hoogezand) naar een fantastische 3e plaats. Na de voorronde stonden zij 6e en sprongen in de finale een mooie strakke oefening die hen naar de 3e plaats bracht. Ook sprongen Nienke Meijer en Laura Craig in dit blok in de Jeugd E klasse. Zij hadden wat opstart problemen en de oefeningen gingen niet helemaal zoals zij dit kunnen. Echter de voorronde leverde wel genoeg punten om naar de finale te mogen. Hier sprongen zij een super oefening waarmee ze vierde werden. Een prachtige prestatie, al is de plaats natuurlijk een beetje zuur. In het 2e blok sprongen Chanelle Dewnarain en Noah Forsten (Omnigym Assen) in de instap E klasse prachtige oefeningen, maar helaas maakte Chanelle een foutje met een sprong, waardoor de keuzeoefening werd afgekeurd. Dit kostte hen de finaleplaats en waarschijnlijk ook een medaille, wat erg jammer was want ze sprongen erg goed. Ook Cesta Hilbrandie en Lisan Engberts sprongen geweldig in de E pupillen klasse. Zij gingen als 6e de finale in met mooie oefeningen. Bij de extra oefenronde sprongen ze de beste oefening ooit, maar ze konden dit helaas in de finale niet herhalen en werden 8e, maar ze hebben zeer knap gesprongen.

In de middag werd er individueel gesprongen. Nienke Meijer (E Pupil I) en Helena Koopmans (E Pupil II) sprongen in de eerste groep. Zij sprongen beide goede oefeningen met 2 salto’s in de keuzeoefeningen. Nienke werd 12e en Helena werd 11e. Laura Craig sprong in het 2e  blok prima oefeningen maar kon het met de moeilijkheid van haar keuzeoefening niet opnemen tegen de rest. Ze kon hierdoor net niet naar de finaleronde met een 9e plaats. In het laatste blok sprongen Arris Craig (junior/heren C) en Marloes Craig (dames C). Arris sprong met behoorlijke zenuwen naar een 2e  plaats in de voorronde. Hij kon dit resultaat prachtig vasthouden in de finale en werd knap 2e van Nederland. Marloes Craig sprong haar oefeningen met moeite, omdat ze niet lekker was, maar perste er nog heel wat uit. Ze wist de finale te behalen en daar werd ze met een mooie oefening toch nog gedeeld 3e , maar door bepaalde tie break regels toe te passen, was de medaille niet voor haar. Erg jammer, maar de prestatie was er niet minder om!

Op de zondag werd er weer eerst synchroongesprongen. Deze keer door Emma Heeling/Cheyenne  Dewnarain en Odette Homan/Aniek Doorten in de C pupillen/jeugd klasse. Zij sprongen beiden een goede wedstrijd en beide paren mochten naar de finale, waar Odette en Aniek knap 6e werden, gevolgd door Emma en Cheyenne op de 7e plaats.

Aniek sprong in de middag ook individueel (Pupillen C) en mocht na 2 mooie oefeningen als 6e naar de finale. Hier sprong ze weer een goede oefening en wist zowaar nog een plekje te stijgen. Ze werd knap 5e. Het klapstuk van de dag werd verzorgd door Emma Heeling, die bij de jeugd C naar een 2e plaats sprong! Ze sprong geweldige oefeningen en ging als 1e  de finale in. Een plaats die moeilijk vast te houden zou zijn. Ongelofelijk knap was het dat ze