Turnen en Recreatief Turnen

Vind jij het leuk om te springen, te zwaaien, radslagen en salto’s te maken? Dan is turnen/recreatief turnen iets voor jou.

Recreatief Turnen:

Op de woensdagmiddag van 14.30-16.30 lekker turnen met leeftijdsgenoten. Ben je tussen 6 en 12 jaar ben je van harte welkom om mee te doen. Turnen is goed voor je algehele motorische ontwikkeling, specifiek kracht, lenigheid en evenwicht. Tijdens deze les wordt alles aangeboden wat met turnen te maken heeft: warming-up, toestellen (brug, balk, vloer en sprong) en we sluiten de training af met een cooling down. Iedereen leert/traint op zijn eigen niveau, er is voor iedereen uitdaging om turn elementen te beoefenen en aan te leren, maar vooral met veel plezier.

Turnen

Als je 5 jaar bent kun je instromen bij jong talent turnen. In overleg is het mogelijk om door te stromen naar de selectiegroep, waar wordt getraind om deel te nemen aan de KNGU wedstrijden. Onze trainers zijn  gespecialiseerd in het dames turnen. Bij dames turnen zijn vier toestellen belangrijk: sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer. Voor elk toestel leer je een andere routine waarin je jouw kracht, bekwaamheid en controle laat zien. Als je turnster bent doe je alle oefeningen soepel en elegant, met veel plezier. Door te trainen word je steeds leniger, sterker en beter. 

Zou je graag een proefles mee willen doen, mail dan naar ledenadministratie@vakogym.nl.  Je ontvangt een mail op welke dag en welke groep het beste bij jouw past.