Vrijwilliger worden

Als vereniging zijn wij volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Denk bijvoorbeeld aan de bestuursleden, juryleden, maar ook sponsoracties en het op- en afbouwen van toestellen bij evenementen. Daarnaast zijn wij ook altijd op zoek naar manieren om geld te verzamelen, voor de aanschaf van nieuwe materialen in de hal.

Als u lid wordt van de vereniging, vragen wij u om te overwegen om op uw eigen manier uw steentje bij te dragen aan de vereniging. Dit doen we vóór elkaar en mét elkaar!

Welke opties zijn er om een steentje bij te dragen?

Commissies

 • Bestuur: het bestuur bestaat uit onze voorzitter, penningmeester, secretaris, communicatie, en dagleden. Als bestuur zorgen we ervoor dat de zaken binnen de vereniging goed lopen. Gemiddeld vergadert het bestuur elke 4-6 weken. Hou jij er van om dingen goed te regelen en op orde te krijgen? Vind jij het leuk om mee te denken met de vereniging voor verbeteringen? Ben jij oplossingsgericht, creatief, communicatief sterk of heb jij andere vaardigheden die bij een bestuursfunctie passen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze bestuursleden om te kijken of het bestuur bij je past! We staan altijd open voor nieuwe leden.
 • Sponsorcommissie: deze commissie houdt contact met onze eigen sponsoren en probeert actief nieuwe sponsoren te werven voor de geldstroom van de vereniging.
 • Activiteitencommissie: deze commissie organiseert activiteiten (afsluitings BBQ, kamp) en spaaracties (denk aan de Paasei en droge worst actie)

Hand en spandiensten

 • Op- en afbouw van de wedstrijdhal wanneer er turn/trampoline wedstrijden in Vries worden georganiseerd
 • Op- en afbouw van de hal bij de eindejaarsuitvoering
 • Klussen/knutselen van decor voor eindejaarsuitvoering

Juryleden
Zonder juryleden zijn er geen wedstrijden mogelijk. Daarom is elke vereniging verplicht om per wedstrijd één of meerdere juryleden aan te leveren. Wanneer verenigingen geen juryleden aanleveren, kan het zo zijn dat de vereniging niet mag deelnemen aan de wedstrijd of een geldboete moet betalen.
Als jurylid heb je daarom een onmisbare rol in de ontwikkeling van de sport. Ben jij geïnteresseerd in de turn/trampoline sport, vindt jij het leuk om je te verdiepen in de verschillende elementen en te leren hoe je een oefening zo optimaal mogelijk uitvoert? Er zijn één of meerdere keren per jaar cursussen mogelijk op verschillende niveau’s. Voor meer informatie kijk op de website van KNGU Juryzaken (Juryleden (dutchgymnastics.nl)

Sponsor/geldinzamelingsacties
Geldinzamelingsacties zijn voor de vereniging van vitaal belang! Door onze sponsor en inzamelingsacties proberen wij zoveel mogelijk geld te verzamelen voor onder andere de zaalhuur, vergoedingen voor trainers, en het opbouwen van een spaarpot voor nieuwe turnmaterialen. Op deze manier proberen wij de contributie zo betaalbaar mogelijk te houden.

 • SponsorKliks | Gratis sponsoren!: met sponsorkliks kun je een financiële bijdrage doen aan VAKO, zonder dat dit jou geld kost! Als je via de Sponsorkliks website bestelt op een van de deelnemende websites (grote bedrijven zoals bol.com, Thuisbezorgd, Coolblue) dan krijgt VAKO een klein deel van de winst (tussen de 2-10%!) zonder dat jij hier extra voor betaalt. Makkelijker geld verdienen voor de vereniging, bestaat niet!
 • Grote Clubactie: verkoop van loten aan vrienden, familie, buren
 • Verengingsactie: bijvoorbeeld droge-worsten actie, paaseitjes actie. Voor een klein bedrag kunt u iets lekkers aanschaffen. De extra winst wordt in de spaarpot gestopt.
 • Jaarlijkse tribune schoonmaak bij TT-baan Assen
 • Vrijwillige donatie: buiten bovengenoemde inzamelingsacties is het natuurlijk ook mogelijk om een vrijwillige donatie te doen. U kunt hiervoor onderstaande QR-code scannen:

Heb jij nog een idee of een hobby die bij kan dragen aan onze vereniging? Neem contact op met het bestuur!